середу, 1 липня 2020 р.

Карантин - шукаєм позитив!!!!!

Більшість дітей, під час карантину, не знають куди себе подіти від нудьги і не випускають з рук гаджети, не виходять добровільно  з інтернет мережі… Саме тому, для вас, діти, ми маємо дієві й корисні поради, як провести карантин з користю.
1) Щоб позбутися залежності від комп’ютера, дістаємо старі книги, цікаві. Читаємо(читати дуууже цікаво, корисно, захоплююче).
2) Обов’язкове дотримання режиму дня(пишемо графік, наводимо будильник, само дисциплінуємося)
3) Потрібна фізична активність: дістаємо скакалку, гантелі і т.п..(не лінуємося, бо фізичні вправи допомагають відволіктися, покращують здоров’я, додають бадьорості).
4) Шукаємо цікаві заняття онлайн: майстер-класи, заняття підліткових клубів тощо(але не тільки в інтернеті, попросіть батьків показати вам ігри, в які вони грали у дитинстві…морський бій, шахи, доміно, лото тощо).
Ось вам цікаві ідеї, як не нудьгувати на карантині:

                                     Посадіть рослини


Посадіть в горщики зернятка, кісточки різних фруктів і зелень, поцікавтеся у дорослих, як за ними потрібно правильно доглядати.  Це буде дуже цікавий експеримент, адже ви зможете спостерігати за тим, як у рослини розвивається стебло і з'являються листочки.


                                               Кулінарний майстер-клас


Попросіть батьків провести для вас кулінарний майстер-клас по приготуванню ласощів, щоб порадувати всіх домочадців.  Нехай мама, чи тато розповість та покаже  всі етапи приготування страви, а ви допомагайте нарізати інгредієнти і тим самим освоюйте нові навички.


                                                     Настільні ігри


Напевно, у вас десь є настільні ігри, які давно відійшли на другий план.  Саме час їх дістати і влаштувати сімейне змагання.  Такі ігри тренують логіку, стратегічне мислення, пам'ять і збагачують словниковий запас.


                                         Декор своїми руками


Знайдіть декілька старих речей і разом з батьками за допомогою різних гудзиків, паєток, стразів і спеціальних фарб - подаруйте їм нове життя. Попросіть дорослих навчити вас декорувати речі, щоб вони виглядали по-новому, можливо ця ідея вас настільки надихне, що ці навички ви буде застосовувати в майбутньому.




 Крім цього, можна малювати, влаштувати спектакль, придумати нові ігри, образи і все, що спаде на думку.  Головне - слідкуйте за своїм здоров'ям і проводьте час з користю!

Немає коментарів:

Дописати коментар