вівторок, 23 січня 2018 р.

ІСТОРИЧНИЙ ВІДЕО-УРОК: " СОБОРНА .ВІЛЬНА. НЕЗАЛЕЖНА"



«Хто не знає свого минулого, не вартий свого майбутнього»,– говорить народна мудрість. І це дійсно так, бо як дерево тримається на землі своїм корінням, так людина тримається на землі своїм минулим. Людина, яка не знає минулого – як перекотиполе, куди вітер подує , туди воно й котиться. Саме тому, ми повинні знати свою історію, своє минуле. 
В історії становлення незалежності і соборності України особливе місце займає день 22 січня 1919 року, коли Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу. Саме цей день з′єднання Західноукраїнської Народної Республіки з Українською Народною Республікою прийнято відзначати як свято – День Соборності України.
З нагоди цієї важливої історичної дати  в бібліотеці  було проведено історичний відео-урок; "Соборна .Вільна.  Незалежна." Із вступним словом  виступила  завідуюча бібліотекою. Учні не тільки прослухали історію виникнення свята – Дня Соборності України, а й ознайомились з історичними фактами про Україну, пригадали видатних українців, дізналися про всеукраїнську акцію «живий ланцюг»  яка відбулася 22 січня 1990 року, як символ духовної єдності людей східних і західних земель України.
Відвідувачам заходу було запропоновано переглянути документальний відеофільм «Акт Злуки : відтворення історичної правди», відео - ролик «День Соборності України». 
Присутні ознайомилися з книжковою виставкою «Соборність: шлях до волі й миру», на якій представлена література, що висвітлює тернистий шлях України до Соборності. Закінчився урок державності Гімном України.
 









Немає коментарів:

Дописати коментар