неділю, 13 березня 2016 р.

Свято Масляної!!!


    Тиждень перед Великоднім постом називається Масляна. Щодня жінки, молодь і діти гуляли, пригощались варениками з сиром. Набиралися сил перед довгим постом.Масляна або Масниця - одне з календарно-побутових свят, яке пов'язане із давнім народним звичаєм - проводами зими і зустріччю весни.
   Припадає воно на останній тиждень перед початком Великого посту.

  З нагоди цього свята у бібліотеці-філії с. Рудня зібралось чимало господинь, які приготували смачні млинці та багато різних страв, які принесли,щоб почастувати один одного.
   Розпочала свято завідуюча бібліотекою,яка розповіла про звичаї та традиції святкування даного свята та ознайомила з викладкою літератури " Масляна, масляна, яка ж ти мала, якби тебе сім тижнів, а посту один...."
    А далі розпочалось святкування... На святі були присутні жінки  різного віку, а серед них - 91-річна Марія Макарівна, яка не дивлячись на свій вік, довела,що в душі вона себе почуває як у 20. Під народні пісні про масляну баба Марія затанцювала, та щей не один раз, а на підтримку бабці долучились до танців присутні на святі. Усі залишились задоволеними, адже стало доброю традицією святкувати масляну у затишному приміщенні бібліотеки!!!



























Немає коментарів:

Дописати коментар