пʼятницю, 26 лютого 2016 р.

" Довго щирими цими словами до людей промовлятиму я "


Тобі сьогодні хліб, калину й колос
Твоя малеча рідна принесла.
Ти все життя з недугою боролась
Та творчістю ти смерть перемогла!
 
25 лютого 2016 року виповнилось 145 років від дня народження Лесі Українки (1871-1913 видатної української поетеси та громадської діячки.
З цієї нагоди  в бібліотеці-філії  с. Рудня був  проведений літературний квест " Довго щирими цими словами до людей промовлятиму я".
"Хто вам сказав, о я слабка" -  такими словами відкрився у бібліотеці літературний квест. Усі присутні мали змогу прочитати твори , які написала Леся Укрїнка і змогли зануритись в атмосферу життя і творчості нашої землячки.
 







 
Були прочитані твори Лесі Українки: " Конвалія", " Як дитиною бувало", " Мамо іде вже зима", " Давня весна", " Вечірня година", " Мрії", " Давня казка", " Веснянка".

 
Завітала також до бібліотеки 91 - річна баба Марія, з маленьким Сергійком, взяти йому казочки, і заразом долучилась до дня читання творів Лесі Українки. Хоч бабуся уже не читає, але вона пригадала та розповіла казку Лесі Українки " Біда навчить".
Баба Марія в 91 рік ще співає, танцює краков"як та приходить до бібліотеки, щоб дізнатись про події, які відбуваються у нас в країні, а часом  і  пригоститись чаєм.
 


 
 
 
 
 


Немає коментарів:

Дописати коментар